OVER MIJ

unnamed.jpg

Mijn naam is Angela Neuvel. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters.

 

Vanaf 1996 ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik ben begonnen als klassenassistente op een school voor kinderen met een beperking. Daar ben ik doorgegroeid naar onderwijsassistente en later leerkracht. Voor een korte periode heb ik ook op een school gewerkt met kinderen die gedragsproblematiek hadden. Op dit moment werk ik op een basisschool. 

 

Mijn passie voor paarden is er al van jongs af aan. Als jong meisje verzorgde ik een pony bij de boer. Later ben ik op paardrijles gegaan bij de manege en later heb ik verschillende verzorgpony’s/paarden gehad. Door werk en studie is het even iets minder geweest, maar op het moment dat mijn oudste dochter op paardrijles ging begon het bij mij ook weer “te kriebelen”. Zo ben ik weer gestart met paardrijlessen en inmiddels hebben we een eigen Shetland pony en een IJslands paard!

 

Op een mooie dag in het voorjaar ging ik met mijn leerlingen (van de school voor kinderen met een beperking) kijken bij mijn paardjes op stal. Ze mochten even aaien en poetsen. Wat daar gebeurde was zo bijzonder; een leerling die zichzelf altijd pijn deed (automutilatie) heeft zichzelf die middag bij de paarden niet één keer pijn gedaan. Een andere leerling die altijd erg onzeker en op de achtergrond was, stond alles te “regelen” en met een grote glimlach op zijn gezicht het paard te poetsen!!

Natuurlijk ging er meteen een “belletje rinkelen”! Hier moet ik iets mee, maar wat?

 

Na een zoektocht op internet en het bezoeken van een informatiemiddag heb ik mij ingeschreven voor een opleiding tot Paardencoach.

Inmiddels heb ik mijn Post HBO opleiding Paardencoach succesvol afgerond bij het Centrum voor Paardencoaching.

Ik geniet er enorm van als ik kinderen zie “groeien”, vandaar dat ik vervolgens de opleiding ben gaan doen Anders Leren met Paarden. Voor mij de perfecte combinatie; onderwijzen van kinderen met behulp van paarden